Grup de Dansa

El grup de Danses de la Falla Reis Catòlics, va ser creat, l’any 1981, en el segon any d’història de la nostra falla, i va mantindre la seua activitat fins a l’any 2004, on per diferents circumstàncies, va desaparèixer. En l’any 2008, un grup de falleres i fallers, varen decidir començar a assagar per a tornar a formar el grup, i l’any 2009, es torna a posar en marxa el grup infantil. Al llarg d’aquests 25 anys d’història, el nostre grup, s’ha caracteritzat pel seu esforç i interès a mantindre i difondre el folklore i la cultura valenciana. El grup de dansa ha actuat per a tota classe d’actes: presentacions, arreplegades, dansades, festivals, matinals, processons, festes patronals, en moltes poblacions de la nostra comunitat: Ací en Silla, Alcasser, Picassent, Port de Sagunt, Almenara, Tavernes de Valldigna, Benaguasil, Alacant, entre altres.

En l’actualitat les principals actuacions que realitza el nostre grup al llarg de l’any són: la processó del Santíssim Crist de Silla on fem quatre danses, els Cabuts, els Arquets, els bastonets, i la Magrana, que al costat dels gegants conformen la nostra participació en la festa gran del nostre Poble. Sobre el mes de desembre participem en la gala Solidària “Silla Balla” que tots els anys es fa a benefici de diferents associacions sense ànim de lucre.
També al llarg de l’any acudim a diverses dansades en diferents poblacions del nostre entorn i participem en actes de la nostra comissió.

Cal recalcar que el nostre grup sempre està obert per a totes les persones que vulguen vindre a aprendre a ballar les nostres danses. Vos esperem en el nostre casal tots els dilluns a les 20:00h.